My soul is in the sky  
  Beste muziekliefhebber,  
  William Shakespeare, die 400 jaar geleden overleed, behoeft eigenlijk geen nadere introductie. Nog altijd is zijn werk ook een rijke bron van inspiratie voor componisten. Dat wil Kamerkoor Canteklaer graag laten horen.  
  Ralph Vaughan Williams toonzette ′The Cloud-Capp′d Towers′, een tekst uit het toneelstuk The Tempest, waarin Shakespeare ons meegeeft dat de fysieke werkelijkheid die we zo vanzelfsprekend nemen, niets meer is dan een illusie.  
  In de openingsmaten lijken de akkoorden in de lucht te hangen. Zo roept de componist beelden op van torens, paleizen en tempels. Dan laat hij door middel van verschuivende harmonieŽn en chromatisch dalende akkoorden de boodschap indalen die is vervat in de beroemde tekst "We are such stuff as dreams are made on and our little life is rounded with a sleep".  
  De Amerikaanse componist Steven Sametz zette een tekst uit het liefdesdrama Romeo and Juliet op muziek. Romeo wordt verbannen uit de staat Verona omdat hij Julia′s neef Tybalt heeft vermoord. Julia hoopt dat hij in het duister ongezien kan vluchten en brengt een ode aan de nacht. En, zegt ze, als hij sterft, versnipper hem dan in duizend sterretjes zodat de hele wereld verliefd wordt op de nacht en niemand nog omkijkt naar de dag.  
     Meer informatie ...  
   
  · Zondag 25 september 2016 · aanvang 18.00 uur · Alte Kirche am Markt · Nordhorn (D)  
  · Zondag 2 oktober 2016 · aanvang 15.30 uur · Grote kerk · Almelo  
  · Beide concerten · toegang: vrije gift ·  
   
  U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u belangstelling hebt getoond voor Kamerkoor Canteklaer.  
  Stuurt u de nieuwsbrief alstublieft door aan vrienden en bekenden!  
  Nieuwsbrief niet meer of juist ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden of afmelden.