Motetten van Bach  
  Beste muziekliefhebber,  
  De motetten van J.S. Bach dateren uit de tijd dat hij cantor was van de Thomaskirche in Leipzig (1723-1750). Opmerkelijk genoeg zijn de motetten in zeer korte tijd geschreven: ze werden uitgevoerd bij begrafenissen van vooraanstaande personen. Het behoorde tot Bachs verplichtingen als cantor om met zijn koor te zingen bij deze gelegenheden.  
  Van de zes motetten die Bach schreef, zingt Kamerkoor Canteklaer er vier: 'Jesu, meine Freude' is een motet voor 5-stemmig koor, 'Der Geist hilft unsrer Schwachheit auf', 'Fürchte dich nicht', en 'Komm, Jesu, komm' zijn voor 8-stemmig dubbelkoor.  
  Deze vier motetten worden aangevuld met een vroeg werk waarvan verrassend genoeg recent is komen vast te staan dat het door Johann Sebastian Bach is geschreven: 'Ich lasse dich nicht, du segnest mich denn'. Ten slotte zingt het koor het prachtige 4-stemmige 'O Jesu Christ, meins Lebens Licht' dat niet alleen door continuo maar ook door blokfluiten zal worden begeleid.  
  Kamerkoor Canteklaer nodigt u van harte uit om naar deze motetten te komen luisteren. Ze vormen één van de hoogtepunten uit de koorliteratuur!  
     Meer informatie ...  
   
  · Zondag 18 juni 2017 · aanvang 16.00 uur · Protestantse kerk · Usselo  
  · Iassen Raykov · dirigent · Inja Botden · barokcello · Henk Linker · orgel  
  Kaarten in de voorverkoop (met korting):    Bestel hier ...  
   
  Kamerkoor Canteklaer zoekt voor het volgende concert nog een tenor:  
  · Zaterdag 7 oktober 2017 · aanvang 19.30 uur · Oude Blasius · Delden  
   
  U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u belangstelling hebt getoond voor Kamerkoor Canteklaer.  
  Stuurt u de nieuwsbrief alstublieft door aan vrienden en bekenden!  
  Nieuwsbrief niet meer of juist ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden of afmelden.