Lux - Kamerkoor Canteklaer zingt van donker naar licht in Zwillbrock  
  Beste muziekliefhebber,  
  Kamerkoor Canteklaer zingt op zondag 18 februari om 16.30 uur in de Barockkirche St. Franciskus in Zwillbrock (D) werken rondom het thema 'licht'.  
  Centraal staat het aangrijpende werk 'Lux Aeterna' (Eeuwig licht) voor koor en orgel van de hedendaagse Amerikaanse componist Morten Lauridsen. Deze vijfdelige compositie verklankt
de verschillende manieren waarop het licht in kerkelijke teksten naar voren komt.
 
  Het concert begint met een Zweeds lied waarin wordt benadrukt dat licht en donker onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat wij daarom niet bang voor het donker hoeven te zijn.  
  Kamerkoor Canteklaer voert ook drie delen uit van de Vespers van Sergei Rachmaninov voor a capella koor. Dit werk wordt door velen beschouwd als een hoogtepunt in de Russische geestelijke muziek. Het deel met de titel 'Gladsome light' is de psalm die tijdens de nachtwake in de Russisch-orthodoxe kerk wordt gezongen terwijl langzaam alle lichten in de kerk worden aangestoken en de priesters het heilige der heiligen binnengaan. De melodie, bestaand uit slechts vier noten, wordt gezongen door de tenoren.  
  In de volledige Vespers volgt na dit deel 'Nunc dimittis'. Kamerkoor Canteklaer zingt de lofzang van Simeon in de zetting van Arvo Pärt. In Pärts muzikale verbeelding komt Simeons lofzang tot een hoogtepunt als er in de tekst sprake is van 'een licht dat geopenbaard wordt aan alle volken'.  
   
  · Zondag 18 februari 2018 · 16.30 uur · Barockkirche St. Franciskus · Zwillbrock (D)
     Toegang: vrije gift
 
 
· Iassen Raykov · dirigent · Dennis Vallenduuk · orgel
 
 
N.B.  Zwillbrock is momenteel niet bereikbaar vanaf de afslag van de N18
 
   
  U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u belangstelling hebt getoond voor Kamerkoor Canteklaer.  
  Stuurt u de nieuwsbrief alstublieft door aan vrienden en bekenden!  
  Nieuwsbrief niet meer of juist ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden of afmelden.