Mare: een verhaal en de zee  
  Beste muziekliefhebber,  
  Op zondag 1 juli geeft Kamerkoor Canteklaer samen met het Bassano Quartet een concert met de titel 'Mare'.  
  Heel bijzonder is de compositie 'Canticum Calamitatis Maritimae' van Jaakko Mäntyjärvi, geschreven naar aanleiding van de scheepsramp in de Baltische Zee met de MS Estonia in 1994. In het stuk zitten vocale effecten verweven die een sterke associatie met de geluiden van de ramp oproepen. Dit werk zal toehoorders niet onberoerd laten.  
  In de overige werken die Kamerkoor Canteklaer ten gehore brengt zijn oneindigheid, liefde en dood belangrijke thema's, zoals in het 'Nunc dimittis' van Arvo Pärt.  
  Het concert eindigt met 'L'infinito' van Ronald Moelker, een werk voor koor en vier Eagle altblokfluiten. Hierin wordt, met woorden van de Italiaanse dichter Giacomo Leopardi, het oneindige bezongen als een diepe zee waarin de geest kan wegzinken. 'Mare' is zo ook het laatste woord dat klinkt tijdens dit concert.  
     Meer informatie ...  
   
  · Zondag 1 juli 2018 · aanvang 15.30 uur · Protestantse kerk · Usselo  
  · Iassen Raykov · dirigent ·  
  Kaarten in de voorverkoop (met korting):    Bestel hier ...  
   
  Open repetitie komende dinsdag in De Wonne  
  Kamerkoor Canteklaer houdt in het kader van de Week van de Amateurkunst op dinsdag 5 juni van 19.45 tot 22.15 uur een open repetitie in de Wintertuin van De Wonne (tegenover het Muziekcentrum). U bent van harte uitgenodigd om deze repetitie bij te wonen. Voor het volgende project met het 'Lux Aeterna' van Lauridsen zijn we vooral op zoek naar sopranen en tenoren!  
   
  U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u belangstelling hebt getoond voor Kamerkoor Canteklaer.  
  Stuurt u de nieuwsbrief alstublieft door aan vrienden en bekenden!  
  Nieuwsbrief niet meer of juist ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden of afmelden.