Eeuwig Licht  
  Beste muziekliefhebber,  
  Zondag 7 oktober 2018 brengt Kamerkoor Canteklaer in de Grote Kerk in Enschede een programma met als titel 'Lux Aeterna' (Eeuwig licht).  
  Het programma bestaat uit hedendaagse composities van Morten Lauridsen, Jaako Mäntyjärvi en Ronald Moelker. Werken cirkelend rond de thema's licht en eeuwigheid.  
  De Amerikaanse componist Morten Lauridsen koos 'Lux Aeterna' als titel voor een werk voor koor en orgel. De vijfdelige compositie verklankt de verschillende manieren waarop 'licht' in kerkelijke teksten naar voren komt: als eeuwig licht, maar ook als licht in de duisternis, licht geboren uit het licht van de Verlosser, het licht van de Heilige Geest, licht in de harten, en zalig licht.  
  Eeuwig licht is ook een thema in het aangrijpende 'Canticum Calamitatis Maritimae' (Het lied over de ramp op zee) van de Finse componist Jaakko Mäntyjärvi. Hij schreef dit werk naar aanleiding van de ramp met de veerboot Estonia in 1994, waarbij 852 mensen verdronken. In het stuk gebruikt hij vocale effecten die een sterke associatie met de geluiden van de ramp oproepen.  
  In 'L'infinito' van Ronald Moelker, voor koor, blokfluit en saxofoon, wordt duidelijk dat gevoelens van eeuwigheid ook tijdens het leven ervaren kunnen worden. Met woorden van de Italiaanse dichter Giacomo Leopardi wordt het oneindige bezongen als een diepe zee waarin de geest kan wegzinken.  
   
  · Zondag 7 oktober 2018 · aanvang 16.00 uur · Grote kerk · Enschede  
  · Iassen Raykov · dirigent  
  · Dennis Vallenduuk · orgel · Ronald Moelder · blokfluit · Niels Bijl · saxofoon  
  Kaarten in de voorverkoop (met korting):    Bestel hier ...  
   
  U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u belangstelling hebt getoond voor Kamerkoor Canteklaer.  
  Stuurt u de nieuwsbrief alstublieft door aan vrienden en bekenden!  
  Nieuwsbrief niet meer of juist ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden of afmelden.