L'infinito  
 
  Op zondag 3 februari 2019 verzorgt Kamerkoor Canteklaer om 15.30 uur in de Grote Kerk in Almelo een programma over liefde, zee, dood en oneindigheid. Centraal staan enkele Engelse liederen van Ralph Vaughan Williams en Steven Sametz. Rondom dit thema zingt het koor geestelijke muziek van verschillende componisten.  
   
  Bij het toonzetten van veel overgeleverde volksmelodieŽn voegde Vaughan Williams op zijn eigen karakteristieke wijze harmonie en daarmee kleur toe. Sametz stemt in zijn composities voor koor graag tot nadenken over universele thema's als liefde, verlies, vreugde, en sterfelijkheid.  
 
  Naast psalmen van Claude Goudimel en Jan Pietersz. Sweelinck omvat het programma werken van Franz Biebl, Igor Stravinsky, Sergei Rachmaninov en Maurice Duruflť, die inspiratie voor zijn 'Quatre Motets' vond in het Gregoriaans.  
 
  Het concert begint en eindigt met een compositie van Ronald Moelker, die ook twee van de drie intermezzi schreef. 'Ithaca' voor tenorsaxofoon solo gaat over de omzwervingen van Odysseus zoals beschreven door K. Kavafis. 'Doubt' voor blokfluit en koor is geÔnspireerd op een tekst uit 'Hamlet' van William Shakespeare en 'L'infinito' voor koor, blokfluit en saxofoon is gebaseerd op het gelijknamige gedicht over de oneindigheid van Giacomo Leopardo.  
 
     Meer informatie ...  
   
 
  · Zondag 3 februari 2019 · aanvang 15.30 uur · Grote Kerk · Almelo  
  · Toegang: vrije gift  
  · Iassen Raykov · dirigent · Ronald Moelker · blokfluit · Niels Bijl · saxofoon  
   
 
  U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u belangstelling hebt getoond voor Kamerkoor Canteklaer.  
  Stuurt u de nieuwsbrief alstublieft door aan vrienden en bekenden!  
  Nieuwsbrief niet meer of juist ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden of afmelden.