Jubileumconcert "The Passing of the Year"  
  Beste muziekliefhebber,  
  ''The passing of the Year', een 7-delige liedcyclus, begint met de uitroep 'O Earth, return!' en is een ode aan de Aarde, haar cycli, vruchtbaarheid en het feest van de zonnewende. De gedichten waarop Jonathan Dove zijn compositie baseerde, zijn een keuze uit vijf eeuwen Britse pozie.  
   
  Natuur, bloemen en het verloop van de seizoenen vormen ook het thema van de 'Five Flower Songs' van Benjamin Britten, het tweede grote werk in dit concert. Een van deze liederen, 'The Evening Primrose', bezingt de teunisbloem, die zich opent in de avond en maar n dag bloeit.  
  Ook de volksliederen waarop Elgar, Moeran en Holst hun koorwerken baseren, bezingen de lieflijkheid van de natuur en de vergankelijkheid van de liefde. 'My love dwelt in a northern land' van Elgar begint met mooie herinneringen, maar aan het eind worden we gewaar dat alles onherroepelijk voorbij is: 'The grass above my love is green, My heart is colder than the clay.'  
  Geheel in Engelse sfeer speelt Gerard van Kempen twee pianowerken van Benjamin Britten, de spannende 'Twelve Variations' en het dromerige 'Night Piece'.  
  Na afloop een feestelijke jubileumborrel ter ere van 30 jaar Kamerkoor Canteklaer!  
     Meer informatie ...  
   
  · Zaterdag 23 november 2019 · aanvang 20.00 uur · Ontmoetingskerk · Enschede  
  · Iassen Raykov · dirigent · Gerard van Kempen · piano  
  Kaarten in de voorverkoop (met korting):       Bestel hier ...  
   
  U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u belangstelling hebt getoond voor Kamerkoor Canteklaer.  
  Stuurt u de nieuwsbrief alstublieft door aan vrienden en bekenden!  
  Nieuwsbrief niet meer of juist ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden of afmelden.