Componistes uit alle windstreken!  
  Beste muziekliefhebber,  
  Op zondag 15 maart geeft Kamerkoor Canteklaer voor de derde keer een concert met het programma 'Toondichteressen'. Al twee keer, op 7 maart en op internationale vrouwendag 8 maart, konden luisteraars genieten van een prachtige serie koorwerken. Volgens de recensent in Delden maakte het publiek een bijzondere en gewaardeerde ontdekkingsreis door tijd en ruimte, vooral ook door de grote afwisseling in het karakter van de verschillende composities.  
  In dit verrassende programma brengt het koor werken van vrouwelijke componisten uit de hele wereld en van alle tijden. Zowel Hildegard van Bingen uit de 12e eeuw als Helen Ostafew uit onze 21ste eeuw zijn vertegenwoordigd met geestelijke muziek.  
  Voor Clara Schumann en Fanny Hensel-Mendelssohn was het in de 19e eeuw uiterst moeilijk om erkenning te krijgen voor hun talent terwijl zij prachtige liederen componeerden. Van de hedendaagse Amerikaanse componiste Meredith Monk zingt het koor een meditatief tekstloos koorwerk met als titel 'Earth seen from above'. Van Chen Yi klinken enkele Chinese volksliedjes. Typisch russisch zijn 'Angel Vopiyashe' van Yulia Petrenko en 'Bogotechnuyu Zvezdu' van Marija Shmelkova voor mannenkoor.  
  Kom zondagmiddag naar de Kapel uit Liefde in Lonneker. Dan voert het koor dit bijzondere programma nogmaals uit. Laat u verrassen!  
     Meer informatie ...  
   
  · Zondag 15 maart 2020 · aanvang 16.30 uur · Kapel uit Liefde · Lonneker  
  · Iassen Raykov · dirigent  
   
  U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u belangstelling hebt getoond voor Kamerkoor Canteklaer.  
  Stuurt u de nieuwsbrief alstublieft door aan vrienden en bekenden!  
  Nieuwsbrief niet meer of juist ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden of afmelden.