Vespers Rachmaninov  
  Beste muziekliefhebber,  
  De 'Vespers' van Sergei Rachmaninov (opus 37, 1915) staan centraal in de twee concerten die Kamerkoor Canteklaer en Arte Vocale gezamenlijk uitvoeren.  
  Prachtige, indrukwekkende en troostrijke muziek, waarin die zo kenmerkende klank van diepe bassen en contrasterende hoge stemmen van de traditionele Russische kerkmuziek hoorbaar is.  
  De teksten van de 'Vespers' zijn liturgische teksten uit de Russisch-orthodoxe kerk in het kerk-Slavisch, vergelijkbaar met ons kerk-Latijn. De klanken en teksten tezamen ademen een ongekende troost en rust uit. Het woord 'Vespers' komt uit het Latijnse vespera wat avond betekent.  
  De huidige situatie in Oekra´ne geeft deze muziek een nog intensere lading mee, mede door de parallel met de levensgeschiedenis van componist en pianist Rachmaninov. Hij moest in 1917 met zijn gezin vluchten voor het heersende regime en de gewelddadige oorlog die volgde op de revolutie in zijn moederland Rusland, waarnaar hij nooit meer is teruggekeerd.  
  Bij zijn begrafenis werd vesper nr. 5 'Nu laat U, Heer, Uw knecht in vrede gaan' gezongen. De liedvorm is die van de 'Kievan Chant' zoals ontwikkeld in Kiev in de 16de en 17de eeuw.  
  Kaarten in de voorverkoop via de website (met korting) of aan de kassa!  
     Bestel hier !  
   
  · Zaterdag 26 maart 2022 · aanvang 20.00 uur · Ontmoetingskerk · Enschede  
  · Zaterdag 2 april 2022 · aanvang 20.00 uur · Lambertusbasiliek · Hengelo  
  · Jurriaan Poesse · dirigent  
   
  U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u belangstelling hebt getoond voor Kamerkoor Canteklaer.  
  Stuurt u de nieuwsbrief alstublieft door aan vrienden en bekenden!  
  Nieuwsbrief niet meer of juist ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden of afmelden.