Concert voor Dubbelkoor  
  Beste muziekliefhebber,  
  In de Dorpskerk van Bathmen klinken komende zondag nogmaals de ′Mis voor dubbelkoor′ van Frank Martin en de ′Drei Psalmen′ van Felix Mendelssohn: monumentale composities met grootse en verstilde momenten. Het uitvoeren van deze koorwerken is voor Kamerkoor Canteklaer en Vocaal Ensemble Zutphen dan ook opnieuw een gebeurtenis om naar uit te kijken.  
  Frank Martin studeerde aanvankelijk wis- en natuurkunde. Later werd hij pas componist en docent improvisatie en muziektheorie. Karakteristiek voor zijn werken is wat men ′glijdende tonaliteit′ noemt. De muziek beweegt van de ene toonaard naar de andere. Dat is in de mis dan ook goed te horen. En het is juist dit pallet aan klankkleuren dat het allemaal zo spannend maakt!  
  Felix Mendelssohn is één van de belangrijkste componisten uit de Romantiek. In zijn korte leven, hij werd maar 38 jaar, schreef hij veel orkestwerken en vocale werken. De psalmen worden gekenmerkt door de afwisseling van grootse dubbelkorige en intieme solistische passages.  
     Website Bathmen ...  
   
  · Zondag 29 november 2015 · aanvang 15.00 uur · Dorpskerk · Bathmen  
   
  Meer-Koren-Kerstconcert  
  Op vrijdagavond 18 december zingt Kamerkoor Canteklaer Christmas Carols in een sfeervol kerstconcert met meerdere koren. Het concert begint en eindigt met het gezamenlijk zingen van ′Lux Aurumque′ (gouden licht) en ′Stille Nacht′. Komt allen!  
   
  · Vrijdag 18 december 2015 · aanvang 20.00 uur · Jacobuskerk · Enschede  
       Kaarten in de voorverkoop (met korting) verkrijgbaar:    Bestel hier ...  
   
  U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u belangstelling hebt getoond voor Kamerkoor Canteklaer.  
  Stuurt u de nieuwsbrief alstublieft door aan vrienden en bekenden!  
  Nieuwsbrief niet meer of juist ook ontvangen? U kunt zich hier aanmelden of afmelden.